Fikri Mülkiyet Ön Araştırma

Araştırma sonuçlarının ticarileştirilmesi aşamasında önem verilmesi gereken konulardan biri fikri mülkiyet varlıklarının hukuken koruma altına alınmasıdır. AKİŞMER TTM olarak bu alanda verdiğimiz hizmetler fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması konusunda ilgilileri bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak ile başlar. Bu amaçla Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile koordinasyon içerisinde olarak Üniversitemiz araştırmacı ve akademisyenlerine uzmanlar tarafından bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Üniversitemiz akademisyen ve araştırmacıların Patent, Faydalı model, Endüstriyel tasarım, bitki çeşidi ile ilgili kaynaklara ve mevcut araştırma sistemlerine kolayca ulaşabilmesi ve konu ile ilgili bilgi almaları amacıyla Türk Patent Enstitüsü Bilgi Doküman Birimi açılmıştır. 2014 yılında imzalanan Patent Bilgi Merkezlerinin Yeniden Yapılandırılması Projesine (PATLİB Patent Bilgi Merkezleri)  imza atan 14 üniversite arasında yer alarak daha etkin bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.

Proje ve Ar-Ge çalışmalarına başlamadan önce araştırmacı ve akademisyenlere Patent, Faydalı model, Endüstriyel tasarım, bitki çeşidi ön araştırma hizmeti verilerek güncelliğini yitirmiş, patentlenebilirliği olmayan konularda araştırmaların sürdürülmesinin önüne geçilmektedir.

AKİŞMER TTM Fikri Haklar Birimine Dokümanlar alanında yer alan Buluş Bildirim Formu vasıtası ile başvuruda bulunabilirsiniz. Birim uzmanlarımıza ilgili formları imzalayıp iletmeniz halinde talebinize yönelik olarak sizinle irtibata geçilecektir.

Son Güncelleme : 20 Nisan Perşembe 2017