2017 – 2018 TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı Açıldı

4005 – Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çağrı programı öğretmenlere / akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Çağrı kapsamındaki konularla ilgili faaliyet ve uygulamaları içeren projelerin desteklenerek öğretmenlerin / akademisyenlerin ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir. Öğretmenlere / akademisyenlere, kendi branşlarına yönelik olarak öğrencilerde ilgi ve merak uyandırmak, olumlu tutum geliştirmek, öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak ve öğrenmelerini sağlamak için gerekli bilgi ve becerileri yenilikçi yaklaşımlar aracılığıyla etkileşimli olarak kazandırmak bu çağrı kapsamındadır.

Çağrı ile ilgili detaylı bilgilere ve formlara linkten ulaşabilirsiniz.