PATENTLE TÜRKİYE! – I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ilk defa üniversite öğrencilerine yönelik patent yarışması düzenlenmektedir.

Üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin, oluşturulan internet sitesi üzerinden çok daha kolay bir şekilde ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır. Diğer başvuru yolları kullanılarak yapılan başvurular, yarışma kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Üniversitemizde öğrenim gören ve teknik bir buluş/fikre sahip olup patent başvurusu yapacak

• Ön Lisans
  • Lisans
  • Yüksek Lisans ve
  • Doktora

Öğrencisi olan herkes yarışmaya katılım sağlayabilir.

Yarışmaya katılım, ilgili mevzuat hükümlerine göre patent başvurusu yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ

15 Ekim 2017 – 31 Aralık 2017: Başvuruların Alınması

2 Ocak 2018 – 31 Mart 2018: Başvuruların Değerlendirilmesi ve Ön Eleme

15 Nisan 2018: Finalistlerin Açıklanması